Siitä onkin aikaa, kun näitä väsäilin syntymäpäiville. Mutta koska ne onnistuivat niin julmetun hyvin, niin pitää päivittää ohjeet tänne. Savuporokakku oli taivaallisen hyvää! Ja uskomattoman helppo valmistaa. Suosittelen!
Pohja
200 g
|
Real -täysjyväleipää
|
75 g
|
voita |
Täyte
2 liivatelehteä
| |
100 -150 g kylmäsavuporoa
| |
1 tl sitruunapippuria
| |
1 tl sokeria
| |
100 g kurkkua
| |
1 iso (200 g) hapahko omena
| |
2 rasiaa (à 200 g) tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tms.)
|
2 dl vispikermaa
| |
2 rkl sitruunamehua
|
Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää
joukkoon voisula. Aika tympeää touhua. Tehosekoitin meinas sipata, kun seos oli niin kosteaa. Seuraavalla kerralla olin viisaampi ja silppusin leipäpalat pienissä erissä ja sen jälkeen siirsin kulhoon. Lisäsin voisulan vasta kulhoon, kun olin kaikki leivänpalat saanut jauhettua.
Peitä irtopohjaisen (Ø n. 23 cm) kokoisen vuoan pohja
leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi
kuutioiksi. Yhdistä niihin poronliha ja tuorejuusto sekä sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Purista liivatelehdet kuiviksi.
Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada
liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä
kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai
seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele esim. timjamilla, kirsikkatomaateilla ja rucolalla. Homma bueno!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti