sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Savuporokakku

Siitä onkin aikaa, kun näitä väsäilin syntymäpäiville. Mutta koska ne onnistuivat niin julmetun hyvin, niin pitää päivittää ohjeet tänne. Savuporokakku oli taivaallisen hyvää! Ja uskomattoman helppo valmistaa. Suosittelen!

Pohja
200  g
Real -täysjyväleipää
75  g
voita

Täyte
2 liivatelehteä

100 -150  g kylmäsavuporoa

1  tl sitruunapippuria

1  tl sokeria

100  g kurkkua

1 iso (200 g) hapahko omena

2  rasiaa  (à 200 g) tuorejuustoa (esim. ruohosipuli tms.)
2  dl vispikermaa

2  rkl sitruunamehua





Hienonna leipä monitoimikoneessa tai raasta se. Lisää joukkoon voisula. Aika tympeää touhua. Tehosekoitin meinas sipata, kun seos oli niin kosteaa. Seuraavalla kerralla olin viisaampi ja silppusin leipäpalat pienissä erissä ja sen jälkeen siirsin kulhoon. Lisäsin voisulan vasta kulhoon, kun olin kaikki leivänpalat saanut jauhettua.
Peitä irtopohjaisen (Ø n. 23 cm) kokoisen vuoan pohja leivinpaperilla. Taputtele leipäseos pohjalle. Leikkaa kurkku ja kuorittu omena aivan pieniksi kuutioiksi. Yhdistä niihin poronliha ja tuorejuusto sekä sokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min.  Purista liivatelehdet kuiviksi. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi kattilassa. Sulata siihen liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada seos vuokaan. Peitä tuorekelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 - 5 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta. Koristele esim. timjamilla, kirsikkatomaateilla ja rucolalla. Homma bueno!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti